Aty ku dizajni dhe shkenca takohen, bukuria dhe mirëqenia jetojnë

Active Surfaces® për dysheme dhe mure ofrojnë karakteristika unike për të përmirësuar mirëqenien dhe sigurinë e hapësirave dhe atyre që jetojnë në to, duke i kombinuar me vlerat më të larta estetike dhe teknike.

Ato janë materiale që shtojnë përfitime të përhershme shëndetësore dhe higjienike në bukurinë e dizajnit, duke u ofruar projektuesve, administratave publike, sipërmarrësve dhe familjeve mundësinë për të bërë zgjedhje më të ndërgjegjshme dhe largpamëse për ndërtesat e tyre.

Active Surfaces ® është një shembull i përsosmërisë dhe suksesit 100% italian që rezulton nga dhjetë vjet kërkime dhe zhvillime të kryera nga Grupi Iris Ceramica me Departamentin e Kimisë të Universitetit të Milanos.

E mbrojtur nga dy patenta evropiane , pllakat Active Surface janë të vetmet në botë që kanë veprim fotokatalitik, kundër ndotjes dhe antibakterial të provuar nga certifikatat ISO.

 

4 FUNKSIONET E ACTIVE SURFACE ®

Antindotës

Duke përdorur thjesht dritën dhe lagështinë në dhoma, dyshemetë dhe muret me Active Surface eleminojnë në mënyrë të përhershme dhe të vazhdueshme molekulat ndotëse nga ajri , duke përfshirë ato më toksike dhe të rrezikshme.

Në ambiente të mbyllura, Active Surface® ndihmojnë në luftimin e burimeve të shumta të ndotjes, për shembull duke degraduar të gjitha VOC (përbërjet organike të paqëndrueshme) në ajër. Kur aplikohet në fasadat e jashtme, promovon eliminimin e molekulave të dëmshme përpara se ato të mund të depërtojnë në dhoma përmes dritareve ose hyrjeve të ajrit të kondicionerëve të instaluar jashtë ndërtesave.

Antibakterial dhe Antiviral

Procesi i oksidimit i shkaktuar nga fotokataliza Active Surfaces® shaktëëron bakteret që vijnë në kontakt me sipërfaqen. Nga pikëpamja antibakteriale, prania e argjendit e bën Active Surface, edhe në errësirë, kundër shtameve të zakonshme dhe atyre veçanërisht të dëmshme për shëndetin e njeriut, siç janë shtamet rezistente ndaj antibiotikëve (MRSA).
Active Surface® gjithashtu parandalojnë formimin e biofilmave. Certifikatat e fundit ISO konfirmojnë vetitë antivirale të Active Surface .

Kundër Erës

Molekulat që shkaktojnë erëra që vijnë në kontakt me Active Surface® degradohen dhe shkatërrohen, duke eliminuar kështu aromat e këqija. Veprimi shumë efektiv kundër erës ushqehet nga drita (fotokataliza), si dhe nga dritat LED.

Veprim Vetëpastrues

Falë vetive fotokatalitike të Active Surfaces ®, papastërtia ngjitet më pak në sipërfaqe, duke e bërë më të lehtë për t’u hequr, gjithashtu nëpërmjet vetive të saj kundër mykut dhe kërpudhave. Përfitime të mëdha arrihen në fasadat e jashtme : një sasi e madhe pluhuri dhe papastërtie hiqen thjesht nga uji i shiut, duke reduktuar kështu kostot e larta të mirëmbajtjes dhe restaurimit që lidhen me muret e jashtme tradicionale. Në ambiente të mbyllura , efektiviteti vetëpastrues i sipërfaqeve lejon që njeriu të reduktojë përdorimin e detergjenteve që mund të jenë agresivë dhe toksikë, si dhe ndotës dhe në çdo rast të kushtueshëm.

Leave a Reply